Tiede ja taide ovat vaikuttaneet toisiinsa kautta aikain. Aleksis Kivi, Pokémon ja scifi johdattelevat tieteen ja taiteen äärelle Kampissa 12.1.2017, kun Tiedettä Kaupungissa 2017 huipentuu taideteemalla!
Kokonaisuuden aloittaa Teemu Keskisarjan haastattelu.

Aleksis Kivi oli koko elämänsä matkalla maalta kaupunkiin ja talonpoikaisesta Suomesta sivistyneistön pariin, mutta ei koskaan saapunut perille. Sääty-yhteiskunnan hajoaminen ja uudenlainen kaupunkikulttuuri ovat silti myös Kiven teosten taustalla. Minkälaisessa Helsingissä nuori kirjailija eli ja kirjoitti 1860-luvun parhaina vuosinaan?

Mutta miten Pokémon GO ja taide oikein liittyvät toisiinsa? Haastattelemme aiheesta tohtorikoulutettava Johannes Koskea:

Viime kesänä valtavaan suosioon noussut peli tunnetaan ennen kaikkea siitä, miten se innostaa pelaajia vaeltamaan kaupunkitilassa söpöjä virtuaaliotuksia etsien. Peli kuitenkin tarjoaa myös mahdollisuuksia katsella kaupunkia uusin silmin taiteen näkökulmasta. Otusjahdin lisäksi se ohjaa pelaajat matkaoppaan lailla julkisten taideteosten, katutaiteen ja kiinnostavien sijaintien äärelle ja kertoo niistä lisätietoja.

Taideteeman ja samalla koko tapahtuman huipentaa kirjailija Johanna Sinisalo, joka luo kymmenen minuutin katsauksen niihin Helsingin nykyisiin ja tuleviin ominaisuuksiin, jotka voisivat tehdä pääkaupungistamme hyvän tieteistarinan näyttämön.