Tiedettä kaupungissa 2019 on paketissa

Vuoden 2019 Tiedettä kaupungissa -tapahtuma oli monimediainen. Tänä vuonna teemana oli monimuotoinen kaupunki. Varsinainen tapahtuma järjestettiin 9.-10.1. Basson pop up-tilassa. Edellisvuosien kauppakeskukseen verrattuna tila oli pieni ja intiimi….

Katukulttuurista on moneksi: Break the Fight! -toiminta yhdistää nuoret, taiteen ja vaikuttamisen

Rakkaus katukulttuuriin on kulkenut Itä-Helsingissä syntyneen ja sinne aikuisiällään palanneen tanssija-koreografi Arja Tiilin mukana aina. Tiili on pitkän uransa aikana tehnyt kymmenittäin tanssiteoksia, joissa kaikissa on ollut yhdistävänä…

Liikennekulttuuri muuttuu – millaista on tulevaisuuden liikenne?

Tulevaisuuden liikenteellä on kohdattavanaan ehkäpä enemmän haasteita kuin koskaan – miten saada päästöjä pienemmiksi, ohjata ihmisiä yhteisautoilun pariin ja välttää liikenneonnettomuuksia? Myös tekoälyn hyödyntäminen tulevaisuuden liikenteessä on vain…

Musiikki toimii arjen tukena ja tunteiden tulkkina.

Miten musiikki toimii eri elämänalueilla, ja miten yhdistämme sen esimerkiksi iloon, suruun ja muihin tapahtumiin arkielämässämme? Haastattelin aiheesta musiikin psykologian dosentti Suvi Saarikalliota. Monesti voi miettiä sitä, mikä…

”Monimuotoinen todellisuus, jota ihmiset elävät, muuttuu helposti `ongelmalähiöksi`”

Helsingin yliopistosta helmikuussa 2019 väittelevän sosiologi Lotta Junnilaisen mielestä lähiöistä ollaan oltu huolissaan niin kauan kuin niitä on ollut olemassa. Media keskittyy usein lähiöistä kertoessaan niissä vallitseviin ongelmiin,…

Melskettä ja välkettä, vai hiljaisuutta ja hämäryyttä?

Tarvitaanko kaupunkiympäristöön lisää paikkoja pienten mieluisten äänten kuuntelemiseen ja hiljaisuuden kokemiseen? Koetaanko kaupunkien valaisu liian kirkkaana? Kaupunkisuunnittelun uusista tuulista kertovat siihen perehtyneet asiantuntijat Outi Ampuja ja Jari Lyytimäki….

Hyvinvointia ja pahoinvointia on monenlaista

Millainen on vähäosaisten elintarvikeavun tilanne loppuvuodesta 2018? Päätin ottaa asiasta selvää vierailemalla Myllypuron Elintarvikeapu ry:n tiloissa Helsingissä. Paikan päällä on käynnissä varsinainen hyörinä. Elintarvikelaatikoita siirrellään tiuhaan tahtiin, ja…

Nimen avulla ankkuroidutaan kaupunkiin

Oletko koskaan pohtinut, mistä kotikatusi ja asuinalueesi ovat mahtaneet saada nimensä? Oma asuinalue ja siitä käytettävä nimi on myös tärkeä identiteetin osoitin – kaupunkitutkija Terhi Ainiala on tutkinut…

Finlandings

Metsälintu Pahkisen ja Sampo Kerolan esittämä Finlandings -laskelmoitu laskeutuminen Suomen historiaan tanssien ihastutti ja keräsi yleisöä molempina tapahtumapäivinä 11. ja 12.1. Tässä vielä kootut kuvat 100-vuotisen Suomen vaiheita…